רועי דוידסון עומד בראש המערך הווטרינרי האיזורי אשכול גליל מזרחי שבימים אלה נערך לתחילת הפעילות. הוא פינה לנו כמה דקות בלוח הזמנים העמוס שלו, כדי שנוכל להכיר אותו קצת יותר מקרוב.
היי רועי, אתה עומד בראש המערך הווטרינרי האיזורי ובימים אלה נמצא יחד עם הצוות בתקופה של הכנות קדחתניות. ספר לנו על הדרך שעשית כרופא וטרינר עד לתפקידך היום.
התחלתי את עבודתי כרופא של בקר וצאן בעמק יזרעאל, לאחר מכן הקמתי מרפאה וטרינרית לחיות מחמד בצפת. משנת 2005 ועד לאחרונה שימשתי מנהל המחלקה הווטרינרית בעיריית צפת. במרץ 2017 הגשתי מועמדות לתפקיד מנהל המערך הווטרינרי באשכול גליל מזרחי. זה מערך שציפיתי וייחלתי לו שנים רבות, מתוך הבנה שיש צורך אמיתי באיגום משאבים ובשילוב ידיים בין הווטרינרים באזור, במטרה לשפר את ההתנהלות ומתן השירות לתושבים, שלוקים בחסר במצב הנוכחי. לכן שמחתי מאוד להיבחר ולתרום למערך כזה, שכל הווטרינרים והעוסקים בתחום מברכים עליו.
המערך הוטרינרי של אשכול גליל מזרחי הוא מיזם ראשון מסוגו בשיתוף משרד הבריאות, משרד החקלאות ורשות הטבע והגנים. מה החזון שלך לגבי המערך ופעילותו?
החזון שלי הוא הפחתה משמעותית בכמות הכלבים המשוטטים שזו בעיה לא פשוטה באיזורנו, מה שיסייע גם להפחית את הרגישות לכלבת. חשוב לי גם להגביר את המודעות לנושא, ולהטמיע בחינוך שעיקור כלבות וסירוס כלבים הם הדרך לצמצום המלטות, ולצמצום סבל של כלבים משוטטים וכלבים נטושים ברחובות. חזון נוסף מבחינתי הוא העלאת רמת השירות לתושבים שהיום מקבלים מחלקות ווטרינריות עם יכולות חלקיות ברוב תחומי הפעילות. בהקשר לזה חשוב להגיד שאחד מהיתרונות הכי גדולים של המערך הווטרינרי האזורי יהיה יכולת תיעדוף ומתן תיגבור לבעיות שצצות. לדוגמה, אם יש אירוע של כלבת או מטרד בלתי נסבל, תהיה לנו יכולת לנווט לשם צוותים זמינים.
באילו דרכים תושבי הגליל המזרחי יוכלו ליהנות מהמערך החדש כבר מחר בבוקר?
בהרבה מאוד דרכים. אנחנו מקימים אתר אונליין שבו יהיה אפשר לקבל מידע ולבצע תשלומים בנוחות, אנחנו מגדילים את שעות החיסונים ואת הנגישות אליהם. ההפעלה האיזורית בעצם תאפשר לכל תושב לקבל שירות בכל מקום שיבחר ברחבי האשכול. לדוגמה, אם אני גר בחולתה, כיום אני מחכה לחיסון בחולתה. במצב החדש אפשר יהיה לקבל בכל מקום. דברים נוספים שהתושבים יוכלו ליהנות מהם יהיו מוקד ווטרינרי זמין 24/7, תוכנית פיקוח ווטרינרי בעסקים ובמפעלים. בנוסף, אנחנו מתכננים להתחיל מסורת של ימי אימוץ בשיתוף תלמידים, קהילה ועמותות למען בעלי חיים, ולסייע במציאת פתרונות לכלבים וחתולים ללא בעלים. אלו דברים שעד היום לא היו קיימים באיזורנו, ויוכלו לעשות שינוי אדיר בהיבט הזה.
ספר לנו על הכלבייה המתקדמת שעומדת לקום בקרוב כחלק מפעילות המערך הווטרינרי האיזורי. כיצד היא תתרום לרווחת בעלי החיים?
מדובר בכלבייה מודרנית שתוקם בצומת הגומא ותהיה מהמתקדמות ביותר בארץ. יש המון דגשים שיושמו בתכנון ובבנייה של הכלבייה מתוך מחשבה על רווחת בעלי החיים. לדוגמה, חרכי הרחה שיאפשרו לכלב להריח את המבקרים ואת העובדים ולמעשה ליצור כך תקשורת ראשונית. יהיה בה חלל אימוץ מסודר, כלומר יהיה אפשר לבחור כלב באתר האינטרנט של המערך, להגיע לכלבייה ולפגוש את הכלב בחלל האימוץ ל”רחרוח הדדי”. דבר נוסף, הוא בנייה של הכלובים באלכסון על מנת למנוע מצבי מתח בין הכלבים. תכנון ובניית הכלבייה יתבצעו גם מתוך חשיבה ירוקה השואפת להתייעל במטרה לחסוך במשאבים. כלומר יינתן דגש על התייעלות אנרגטית, ובשאיפה יוקם גג סולארי שיתרום לבידוד ויאפשר חיסכון בחשמל ושימוש ירוק יותר.
לסיום, שמענו שיש לך לא מעט חיות בבית, מה החיה הכי מיוחדת שנוכל למצוא אצלך?
כוטרינר אני ברוב שנות פעילותי פוגש חיות במצבי מצוקה, חיות שצריכות עזרה רפואית. אז קודם כל צריך להגיד שהמשק הקטן שיש לי בבית הוא גם הזדמנות עבורי לראות חיות בריאות, שזה תמיד מבורך. יש לי במשק עיזים, סוס בשם ”ווקר” שהולך איתי (וגם רץ) כבר 13 שנה, בעצם מאז שסיימתי את לימודי הווטרינריה. יש לי שני כלבים וחתול בן 19, תרנגולות, ואולי החיה הכי מיוחדת היא צבה סודנית שעונה לשם פרידה. חוץ מכל החברים האלה, אנחנו גם משמשים הרבה מאוד פעמים משפחת אומנה לגורי כלבים וחתולים. בקיצור, תמיד שמח אצלנו.